Hora de marxar

Com cada any al setembre molts ocells comencen la migració post nupcial, han arribat a la primavera per criar i alimentar els polls, i amb sort aquests marxaran amb els adults cap a llocs més càlids a final d’estiu.

Un dels que marxa es el més petit dels carronyaires, i l’únic que és migrador també, l’Aufrany de qui en vaig parlar al Març, hora de la seva arribada.

I es que és un ocell espectacular, tant per la seva alimentació, com per la seva habilitat especial d’utilitzar una eina per alimentar-se. La natura es sorprenent, i tot te sempre un perquè. El color taronja de la seva màscara facial i el bec l’adquireix alimentant-se d’excrements d’herbívors, com les vaques, allà troben restes d’un component que conté l’herba que mengen com els carotens que li aporten aquesta pigmentació. Però a banda d’aquest ús estètic, mengen els excrements per que hi troben larves i petits insectes que son un complement per la seva dieta, fascinant oi…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: