Espais naturals

Tenim un territori plagat d’espais naturals amb diferents tipus de protecció, Zepa, Natura 2000, EIN, Parcs Naturals i Parcs Nacionals entre d’altres, tot això encaminat a protegir cada un dels ecosistemes que inclouen, fauna i flora i altres elements naturals destacables com formacions geològiques.

Mantenir aquests espais quan es fa de forma privada per propietaris particulars, associacions o fundacions, no es feina fàcil, cal un bon pla de gestió, un equip humà i la clau en aquest model de societat en que vivim, els diners.

Podríem fer un balanç i anàlisi de com han estat gestionats aquests espais en els darrers vint anys per exemple i quin ha estat el canvi o millora en la biodiversitat, podríem fer una comparativa entre espais públics i privats però seria tot molt relatiu i extens.

Entenent que es fa el que es pot i creient que prima la conservació, no hem d’oblidar que en part també som responsables dels resultats, com visitem aquests espais, l’ús que en fem, i com ho transmetem es molts cops més important del que sembla, tenint en compte que avui dia les xarxes socials son una finestra modelable als ulls de qui hi mira del que hi mostrem en ella.

En aquest post en un principi volia parlar de la escassa o mala gestió d’un espai com els aiguamolls de l’Empordà però tenint en compte aquesta força que tenim la societat si ens ajuntem i sumem esforços, he pensat que el millor era parlar de la meravellosa fauna que hi habita tot i la degradació de l’espai, oferint postals úniques

Si per comptes de criticar aquesta mala gestió sumem esforços en demostrar i fer veure el perquè de seguir treballant per la conservació i la bona gestió també es possible que aconseguim canvis.

Martinet blanc pescant als Aiguamolls de l'Empordà
Martinet blanc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: