En vol, i la fotografia de natura

Molts cops i sobretot en els darrers anys amb motiu de la socialització de les imatges a les xarxes, em deixat de banda el concepte fotografia de natura per substituir-lo per el de fotografia de fauna salvatge, evidentment en situacions controlades.

En aquest punt és on jo em plantejo que també podrien ser vàlides les imatges de fauna preses en un parc zoològic, o no?

Però la fotografia de natura, i en el cas que ens comporta, la de fauna salvatge no te per mi cap sentit en tant en quan un prepara l’escenari i a més hi afegeix un parany en forma d’aliment. Atenció que no dic que no siguin bones fotografies, si nó que aquí enceto aquest debat que tants cops hem tingut amb d’altres fotògrafs.

Per mi la fotografia de natura ve acompanyada del coneixement de la natura en si, del habita de l’espècie a fotografiar i dels seus costums socials i alimentaris, i és així perquè crec que darrera d’una imatge hi ha d’haver una preparació prèvia a nivell de coneixements per després poder parlar sobre la imatge i sobre l’espècie fotografiada.

Però es qüestió de gustos i a mi m’agrada treballar-me les imatges i viure l’experiència que és fotografiar fauna salvatge.

La d’aquest mes , va de voltors, d’un concretament, un comú sobrevolant unes muntanyes nevades en un fred matí d’hivern, penseu que a l’hivern les poques hores d’insolació dificult la creació de corrents d’aire calent, que és el que necessiten per enlairar-se i així poder buscar menjar. A això cal afegir que l’aire és més fred quan més pugen i per tant necessiten d’energia extra per mantenir el seu cos calent.

Voltor ©Davidmsfoto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: