Migració

El mes de setembre és el mes bo en migració de rapinyaires, bé sobretot àliga marcenca i vespers, però també pescadora, calçada, falcons, esparvers, milans…i moltes espècies més que han passat la primavera i part de l’estiu a Europa i se’n tornen cap a llocs més càlids a la recerca d’aliment, un aliment que només poden trobar on no fa fred.

Però la migració és un tema molt interessant i extens i jo no sóc un gran especialista, tot i així cada any en col·laboració amb el Parc Natural del Cadí Moixeró realitzem el cens de migració postnupcial des del magnífic mirador del Turó Galliner, un mirador situat a 1600 m i des d’on es veuen des de les muntanyes de la Cerdanya francesa i Andorra fins al Pallars i part del Pirineu aragonès.

Les jornades d’observació son intenses, però hi ha moments en que la calma també hi arriba i aleshores es quan gaudeixes del silenci i la pau del lloc on els núvols gairebé son a l’abast.

Val a dir que mentre fem recompte d’espècies i individus alguna foto també cau, de vegades fugaç, de vegades amb temps veient com venen volant auqests rapinyaires des del coll d’Eina i com s’allunyen direcció sud en pocs minuts.

Un lloc per gaudir doncs, de la fotografia de natura, la calma i els grans rapinyaires mentre observem el Cadí ben a prop.

Àliga marcenca. David Manzanera ©

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: