Macro World

Entenem el món i sobretot la natura, la majoria de vegades, en funció de que i com el veiem, però molts cops oblidem que hi ha coses, elements éssers i mons que no veiem però que existeixen i son tant importants com el que no veiem.

En fotografia ens ajuda la nostra inquietud, la observació i sobretot una lent macro i molta paciència.Els meus inicis en la fotografia de natura van ser amb el món macro, el preu més assequible de lents i una major oferta en productes d’ocasió facilita l’accés, també el fet que fins i tot en el tros més petit i deixat de terra hi ha un món que hi treu profit, això si la observació és clau.

Al final com en tot aprens, els dies de vent son dolents, ni que sigui una mica d’aire son suficients per acabar amb la paciència de qualsevol.. -;)….i també aprens que matinar té premi, sobretot a l’estiu, tant per un mateix com per la microfauna, amb la calor i la temperatura s’activen i comença el seu cicle diari,a a part que la llum es més suau i amb una mica de sort fins i tot trobarem la rosada matinera com un element més.

Es fa difícil aconsellar una lent adequada, però avui dia hi ha llocs on deixen llogar diferents lents i això pot ser un bon exercici abans de decidir-se, he de dir però que tot i que ara utilitzo un macro Sigma fixe de 70 mm els millors resultats els he obtingut amb un tele macro, vaig tenir durant molts anys un sigma 70-300 macro que podreu trobar per menys de 200 €, i el gran avantatge és que has d’allunyar-te del  insecte a fotografiar i això  implica un treball menys invasiu que molts cops acaba espantat el bitxo en qüestió.  Amb aquesta petita entrada espero haver-vos despertat el cuquet del macro i que comenceu a explorar aquest petit gran món.

Només una dada, els invertebrats representen el grup d’animals més nombrós del planeta i una gran part d’ells han sobreviscut a diferents períodes evolutius en els que altres espècies s’han extingit.

Aquí us deixo un enllaç amb imatges molt interessants i a sota una foto d’una petita aranya.

Davidmsfoto ©

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: