Tardor

Sens dubte és la meva estació preferida, els colors i la llum son inigualables fins i tot la climatologia és perfecta, la natura es prepara per hivernar i el més notable és veure com els arbres abans de perdre les fulles, canvien el color d’aquestes.

Però perquè passa?, a la tardor el dia s’escurça i el temps es torna més fresc, això fa que l’arbre hagi de reduir la producció de clorofil.la i augmentar la de xantofil·les i carotens, que ja estaven presents en l’època vegetativa però no eren visibles perquè la clorofil.la dominava per sobre d’ells. Comencen doncs a aparèixer els colors ataronjats i grocs de les fulles. En el cas dels colors liles i vermells són deguts a les antocianines, pigments naturals, que es produeixen a les fulles a la tardor a partir de la glucosa que s’ha acumulat durant l’estiu.


Tardor a les valls de Valira – Alt Urgell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: