5 boscos per fotografiar.

Si us agrada la natura fins a tal punt que de tant en tant necessiteu perdre-us en ella i al mateix temps us apassiona la fotografia no us podeu perdre aquesta experiència fotonatural.

Cinc boscos molt propers a la Seu d’Urgell per sentir-vos part de la natura, per desconectar i renovar oxigen iq eu us permetran gaudir d’un cap de setmana complert i ùnic si a més el combineu amb una bona estada en un allotjament de la zona.

Si us motiva la idea us apunto uns petits consells per tal que l’experiència sigui del tot profitosa;

1. Si voleu gaudir de la fotografia i no fer fotografies innecessàries, us recomano qe porteu un bon tripode, us permetrà analitzar la imatge al detall i obtenir un bon resultat.

2. Evidentment us recomano el mode manual però si no teniu prou experiència podeu optar pel mode semiautomàtic amb prioritat a la obertura i jugar amb diferents valors per aconseguir la imatge amb la llum desitjada, això també variarà segons l’hora del dia en que sortiu a fer fotos.

3. ISO, o el que representaria la sensibilitat de la “pel.licula”, com que probablement la il.luminació no serà la que trobarem en paisatge obert, de fet aquesta és la gràcia, el millor es baixar la ISO al mínim valor possible, en el meu cas és 200 però ja hi ha càmeres que poden baixar fins a 100 i fins i tot 50.

4. Quan fotografiar boscos, sobretot les primeres i darreres hores del dia, ja que la llum no serà tan forta i ens entrarà perpendicularment, que sempre es millor que no pas totalment vertical, sobretot el matí a més ens permetrà jugar amb boires i contrallums que faran que aconseguim imatges espectaculars.

5. Equip, independentment del fotogràfic, sinó és estiu, porteu guants, gorro, roba d’abric i bon calçat els boscos pirinencs normalment son força frescos i humits, i aquesta és una activitat que requereix certa calma i observació i sobretot un mapa de la zona per si us despisteu una mica 😉

A continuació la selecció boscal.

1.- Fageda de la Mena. Cerdanya. Talló, font de l’Ingla. Parc Natural Cadí Moixeró

2.-Avetosa de Pi. Cerdanya. Vall de Pi. Parc Natural de Cadí Moixeró

3. Bosc de Solanell. Solanell. Alt Urgell. Parc Natural de l’Alt Pirineu.

4.-Bosc de Sant Miquel. Canturri. Alt Urgell. Parc Natural de l’Alt Pirineu.

5.-Bosc de Castanyes. Estamariu. Alt Urgell.

Davidmsfoto ©
Avetosa de Pi – Davidmsfoto ©
Bosc de Castanyes -Davidmsfoto ©
Bosc de Castanyes – Davidmsfoto ©

 

Amb això el que aquí us mostro és una petita part del que podem trobar prop de la Seu, quan més us mogueu i exploreu més descobrireu, cada bosc és un món que varia en funció de l’alçada, la orientació, la vegetació i la varietat dels arbres. Tant se val si és un bosc vell o jove, no hi ha una regla ni una norma que asseguri una bona imatge, més que les pròpies de la fotografia en llum i composició.

Més imatges dels nostres boscos https://500px.com/davidmsfoto/sets/forests

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: