La pell del bosc

El bosc tè una vida invisible que fa que aquest evolucioni i creixi, independentment de la vida animal que l’habita. La caiguda de les fulles a la tardor, els arbres morts que cauen, els fruits, etc. fan que es crei una capa al terra que posteriorment anirà descomposant-se i acidificant el sòl, un sòl en el que desprès hi creixeran noves plantes i espècies vegetals, nous arbres, nous bolets….i un sotabosc en el que trobarem líquens,  molses, i arbustos que faran que el terra conservi millor la humitat i permeti aquest creixement.  El bon estat de molts boscos ha permès que espècies vegetals com la falguera, amb mil·lions d’anys d’antiguitat, encara existeixin.

Tot un cicle que permet al bosc evolucionar i crear els seus fruits, i que permet que ens hi puguem perdre i respirar aquell aire pur i net, i que puguem gaudir de la seva tranquilitat.

Davidmsfoto
Davidmsfoto
Davidmsfoto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: