El Grau de l’Os

Diumenge al matí per canviar el tipus de excursions i seguint la recomanació d’en Manel , vam fer una petita excursió que ascendeix per un torrent sec que amb el treball de l’aigua i el pas dels anys ha anat excavant un canó on la roca ha pres curioses formes. Es tracta del Torrent del Grau del l’Os, a la Cerdanya, prop del poble de Riu de Cerdanya, acompanyat novament per en Pep, deixem el cotxe al Refugi del Serrat de les Esposes, i ens dirigim en direcció al abandonat poble de Canals, per anar a buscar el torrent al fons de la vall, i així emprendre desprès el seu ascens. Un cop al peu del torrent, comencem aquest ascens seguint el llit del riu, ara ja sec, caminant per sobre dels rocs i còdols i seguint el passadís que l’aigua ha anat deformant, tot i no ser un canó molt profund ens maravella l’alçada de les parets i anem descobrint en cada revolt algún racó que ens fa perdre uns minuts de contemplació, i que juntament amb la vegetació típica, i la humitat, conformen petits jardins zen, que en Pep ja es demana per fer-sea casa. El punt que li dona el toc d’aventura el trobem a l’hora de superar un bloc encastat de grans dimensions i que passem pujant per una escala metàl·lica i una cadena per un espai estretque ha quedat entre el roc i la paret.

Riu amunt el canó perd fondària alhora que interès i es torna una excursió com una altra en la que caminem per un riu sec, poc desprès arribem a una pista que prendrem a dreta per anar de nou cap al refugi on hem deixat el cotxe.

Diferent i interessant per fer en un matí amb poc temps i ideal en dies de molta calor doncs el canò ens reserva una mica de frescor en el seu fons per gaudir més pausadament del seu encant i els seus racons.

Davidmsfoto
Davidmsfoto
Davidmsfoto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: