Cròniques Palestines.Dia 2. La UNRWA


Avui he pogut contactar amb la gent de la UNRWA, he agafat un taxi per anar fins a les seves instalacions, la calor segueix apretant, tot i que per internet diu que estem sobre els 18 graus, hi ha una mena d’onada de calor d’aire procedent del desert, la realitat es que estem al voltant dels 34-35 graus, amb un polsimen en suspensió que porta el mateix vent.
A la UNRWA he conegut la Paz, la noia amb qui vaig contactar per mail, una noia de Santander amb parella canadenca que fa un any que està a càrrec del depertament de Relacions Externes. Hem parlat sobre la visita als campaments, que realitzarem finalment dimecres i dijous tot el dia.
Com que era prop del migdia he dinat amb els treballadors de l’UNRWA, allà hi havia gent d’altres departaments i hem pogut parlar una estona sobre el caos polític que regna a Palestina i més concretament a Jerusalem, he pogut constatar que es un problema que té un complicada solució, si la té, ara sembla que Palestina ha donat l‘esquena a EE.UU. un dels pocs països que el recolzava.
Tot i que hi ha molt barris amb una probessa constatable i Israel destrueix cases per construir vivendes noves, estrategia per desplaçar als Palestins, res comparable doncs amb la situació dels campaments de refugiats saharauís.
El tema Palestí es com la patata calenta que es passen alguns països de mà en mà, i que molts intentant solventar amb tractats ridiculs com el d’Oslo, que va deixar en mans d’Israel el control de l’aigua d’algunes zones Palestines que viuen de l’agricultura.
A la tarda he hanat a fer un vol per la ciutat vella i m’he arribat fins al mur de les lamentacions, per arribar he hagut de passar un control policial amb detector de metalls i tot, uncopo a la plaça i per apropar-me al mur m’han fet tapar el cap amb la “kippah”, que es aquella mena de petit barret que porten els jueus, també he imaginat alguns dels meus amics amb kippah, i passaríen per jueus. Després quedat amb el Lorenzo el treballador de Sodepau, per mirar de quedar per veure’ns alguna estona amb els refugiats que ell coneix personalment, m’ha comentat que hi ha una zona aquí a Jerusalem on els colons estan expulsant els palestins d’una manera força sutil, compren parts de terreny on hi ha edificades les seves cases i poc a poc els van fent fora.
Tot i que des de forra sembla que palestina està inmersa en un conflicte interminable, amb moments de tensió, i protestes violentes, aquí els hotels están plens, i per la ciutat vlla només es veuen grups de jubilats i turistes fent fotos i deixant-se entabanar per els venedors dels bassars.


Les dependències de la UNRWA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: