Despoblat de Sauvanyà (III)

Per arribar a Sauvanyà seguirem des de Torà de Tost una pista que gira a esquerra un cop som al dipòsit del poble, la pista al final està en força mal estat però amb un 4X4 arribarem prou be, hi ha una cadena que ens farà deixar el cotxe i caminar una mica fins al poble, cosa que servirà per entrar en situació, i gaudir del silenci i la calma del poble.

El despoblat de Sauvanyà, es troba a 1 081 m, també dit a vegades Selvanyà. La seva església sufragània de Sant Esteve és d’origen romànic, d’una sola nau coberta a doble vessant amb teulada de llicorella i absis semicircular. A la façana de ponent té una finestra cruciforme i, a sobre, una espadanya de dos ulls.

Tot i que inclòs en la meva llista de despoblats, de moment només hi viu un pastor durant uns mesos a l’any. Si algun dia arriba la llum, potser tornaran alguns veïns.

Sant Esteve a Sauvanyà
Sauvanyà vista general

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: